expertisegroep NT2

Het SWV VO Delflanden heeft een Expertisegroep NT-2 samengesteld die tegemoet wil komen aan de ondersteuningsbehoeften die docenten en leerkrachten op de scholen hebben.

Expertisegroep NT2

De begeleiding en ondersteuning van anderstalige leerlingen is onderdeel van de basisondersteuning van de scholen. De laatste jaren kreeg het SWV VO Delflanden echter steeds meer vragen vanuit zowel primair onderwijs als voortgezet onderwijs over hoe het best passende onderwijsniveau voor deze leerlingen kan worden vastgesteld en op welke manier de docenten hun anderstalige leerlingen in de klas het best kunnen ondersteunen. Het SWV VO Delflanden heeft er daarom voor gekozen om een Expertisegroep NT-2 samen te stellen die tegemoet wil komen aan de ondersteuningsbehoeften die docenten en leerkrachten op de scholen hebben. Ons daarvoor geschreven projectplan is vervolgens door de gemeente Delft en het Grotius College gebruikt om bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een projectsubsidie aan te vragen, vanuit de Gelijke Kansen Alliantie.

De Expertisegroep NT2 gaat, met gebruikmaking van deze subsidie in 2020 – 2022 basisscholen helpen bij het realiseren van een meer soepele overgang voor de doelgroep NT-2 vanuit PO/ISK naar VO en de VO-scholen binnen Delflanden helpen bij het uitwerken en implementeren van NT2 beleid en het ontwikkelen van een passend begeleidingsaanbod voor onze anderstalige leerlingen binnen de basisondersteuning. Met Grotius College ISK zijn daarbij afspraken gemaakt dat enkele van hun gespecialiseerde NT-2 docenten de docenten op de scholen coachen om de taalondersteuning in de dagelijks lespraktijk ten uitvoer te kunnen brengen.

In schooljaar 2020-2021 heeft de expertisegroep zich gericht op het ontwikkelen van beleid ten aanzien van de overstap PO VO. In schooljaar 2021-2022 richt de expertisegroep NT2 zich op de verdere uitwerking van beleid en de ondersteuning van de VO scholen bij het inrichten van een begeleidingsaanbod.

Adres

Buitenwatersloot 341a
2614 GS  Delft

015 285 5554

info@swvvo-delft.nl

 

Parkeren

Komt u met de auto?

Hier ziet u waar u kunt parkeren.